Külmutatud herned on tihti alahinnatud toit.
Odavad, head ja tervislikud herned sobivad paljudesse roogadesse.
Külmutatud köögiviljadel on sageli halb maine, kuigi tegelikult hoiavad need kokku aega, raha ja vaeva – ning hoiavad ära ka asjatut raiskamis
Lihtne argipäevatoit, mida võib teha ka külmutatud kalast.
4 portsjonit
400 g kalafileed (heik, tursk)
1 sl õli
1 sl sidrunimahla
1 tl sidrunipipart
soola
450 g külmutatud vokiköögivilju
2 tomatit
0,5 mango-karrikastet või karrikastet
2,5 dl koort (10
Veerand tunniga valmiv supp, mis on pealekauba ka tervislik.
4 portsjonit
450 g külmutatud köögivilju
400 g purustatud tomateid
8 dl köögiviljapuljongit
1 sl Vahemere ürdisegu
soola, suhkrut, musta pipart
Peale
kodujuustu
Pane potti külmutatud köö
Tervislik supp, mis valmib 15 minutiga ja maitseb ka lastele.
4 portsjonit
400 g (1 pakk) külmutatud köögivilju
500 g kanafileed
1 sl õli
1 tops sulatatud juustu (näit.
Kuna aedviljad jätkuvalt hingavad, tõuseb suletud pakendis süsihappegaasi- ja langeb hapnikusisaldus, mistõttu pakendisse tekib muudetud või nn modifitseeritud atmosfäär.
Õige temperatuur on väga oluline
Vastupidi keedetud või sügavkülmutatud aedvilja
Pelmeenidest võib lõputul hulgal valmistada põnevaid ja maitsvaid roogasid. Järgnevalt pakume välja 12 retsepti, mida võiksid proovida.
Vegan pelmeenid brokkoli ja pestogaKoostisosad1 spl. rõõskkoort (33% rasva)1/4 spl. pestokastet1/4 spl.
Kui on pühade ajal liiga palju liha söödud, kulub ära üks köögiviljaroog.
4 portsjonit
500 g kartuleid
1 dl piima
1 munakollane
soola
1 sl võid
Täidis
1 purk valgeid ube tomatikastmes
1 sibul
1 priske küüslauguküüs
2 porgandit
2 dl külmutatud hernei